Teraslarda Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

25-04-2022 12:46
Teraslarda Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Teraslarda Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

 

Teraslarda yapılan şap, mozaik, seramik gibi kaplamalar tek başına su yalıtımı sağlayamazlar. Peki, ne yapmamız gerekir. Terasların suya dayanıklılığının yanında oluşacak sıcaklık farklılıklarına da dayanıklı elastik ürünlerle birlikte, seramik, şap, mozaik gibi kaplamaların altına yapılacak su yalıtımı, oluşabilecek problemlerin önüne geçilmesini sağlar.

Su yalıtımı yapmazsanız, yalıtımın olmadığı teraslardan sızacak su, bu alanlarda küf, dökülme, kabarma gibi problemler yaratır.

Doğru bir su yalıtımı için öncelikle döşeme betonu üzerine eğim şapının atılması gerekir.

Daha sonrasında teraslarda su sızdırmaları olmaması için için köşe detaylarına pah yapılmalıdır.

Su yalıtımı için bir sonraki aşamada, tam elastik özelliğe sahip kaliteli bir su yalıtımı ürününün iki kat şeklinde tüm yüzeye uygulanma gerekir. Burada uygulanacak iki kat bir önceki kata paralel olarak uygulanmalıdır. Duvar dibi, baca dibi, kenar ve köşe detayı gibi kısımlarda gerekli özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde beklenilen verim alınamayabilir.

Son olarak ise, seramik, mozaik gibi kaplama ürünleri flex özelliğe sahip bir seramik yapıştırma harcı ile yapıştırılmalı ve yine flex özellikte bir derz dolgu ile derz verilmelidir.

Diğer yazılarımıza buradan ulaşabilir, dilerseniz su yalıtım ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Aklınıza takılan ve sormak istediğiniz sorularınız için müşteri hizmetlerimize 0544 811 4752 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.