Megaboard Taş yünü Mantolama Levhası

17-01-2022 15:32
Megaboard Taş yünü Mantolama Levhası

Megaboard Taş yünü Mantolama Levhası TS EN 13500’e uygun, özel olarak TS EN 13162 standardına göre üretilen kaplamasız taşyünü levha olup sıvalı dış cephe yalıtım sistemlerinde ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılmaktadır.

 

Kullanım Alanları: Sıvalı dış cephe yalıtım sistemlerinde ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılır.

 

Megaboard Manto Taş Yünü Dış Cephe Mantolama Sistemi; ısıl kayıp ve kazançların azaltılması, ısıl konfor, gürültünün önlenmesi, yangın güvenliği, ve yoğuşmanın önlenmesini sağlar.

 

 

1- Uygulama Öncesi Hazırlıklar

Megaboard Taşyünü dış cephe ısı yalıtım uygulamasına başlangıcın-dan önce; Uygulama yapılacak yüzeyin uygulamaya uygunluğu ve sağlamlığı kontrol edilerek, harç, toz, kir, yağ vb gibi yüzeysel kalıntı ve tanecikler temizlenmelidir. Uygulama yüzeyi üzerinde bulunabilecek kabarmalar, sıva çatlakları uygun şekilde tamir edilmelidir.

 

 

 taşyünü mantolama levhası

 

2- Subasman Profili Montajı

Dış cephe mantolama uygulamasına ölçülü, dengeli ve düzgün bir başlangıç yapabilmek ve mantolamayı nem, rutubet vb. etkenlerden korumak amacıyla, belirlenen kottaki uygulama yüzeyine, yerden minimum 30 cm yukarıda, yapının çevresini çevreleyecek biçimde subasman profillerinin montajı mutlaka yapılmalıdır. Subasman profillerin ölçüsü, yalıtım levhalarının ebatlarına göre seçilmelidirler. Kullanılacak subasman profilleri uygun ekipmanlarla, köşe birleşim noktalarında uç kısımları 45 derece açıyla kesilerek ve uçlar arasında minimum 1-2 mm mesafe kalacak şekilde uygulanmalıdır.

 

 taşyünü levha

 

3- Levha Harcının Hazırlanması ve Yapıştırılması

Uygulama yapılacak yüzeyinin uygunluğuna göre ısı yalıtım levhası yapıştırma harcı uygulaması; düz yüzeylerde taraklı mala yöntemi, eğrilikleri bulunan yüzeylerde şerit veya öbek yöntemiyle yapılır. Taşyünü levhaları döşenirken yapıştırma harcının, levhalar arasındaki boşluklara sızmamasına dikkat edilmelidir.

 taşyünü

Taşyünü levhaları, yatay şekilde subasman profili üzerine aşağıdan yukarıya doğru yerleştirilmeli ve yüzeydeki seviye değişikliklerinin önüne geçmek amacıyla mastar aracılığıyla levhalar gönyeye alınmalıdır.

taşyünü levha 

Taşyünü levhaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde şaşırtmalı olarak döşenmeli ve yapının köşe kısımlarında da şaşırtmalı uygulama devam etmelidir.

Kapı, pencere vb gibi cephe kaynaklı açıklıkların köşelerine taşyünü levhaları bütünsel olarak konularak mevcut boşluk ölçülerine göre uygun dişler açılmalıdır.

 

 

4- Taşyünü Levhalarının Dübellenmesi

Megaboard Manto Taş Yünü Isı Yalıtım Levhalarının Dübellenme İşlemi, levhaların uygulanması akabinde en erken 24 saat sonra gerçekleştirilmelidir.

İşlemde kullanılacak dübel çeşidi ve dübelin boyutu, uygulamanın yüzey yapısına, taşyünü levhasının kalınlığına ve yapının yük değerlerine göre seçilmelidir. 

Taşyünü levhası üzerine açılacak delik, dübel ile aynı çapa sahip bir matkap ile açılarak yine dübel başlığına uyumlu havşa açma aparatı ile havşa başlıkları açılmalıdır. Başlık etrafında boşluk kalması durumunda, oluşan başlıklar sıva ile kapatılarak düzgün bir yüzey elde edilmelidir. Köşe ve kenar detaylarındaki açıklıklarda daha sık kullanılmak kaydıyla, köşelere birer adet, levhanın merkez kısmına da bir adet olmak üzere toplamda 5 adet dübel uygulanmalıdır.

 

  taşyünü mantolama levhası

 

5- Kenar ve Köşe Profillerinin Uygulanması İşi

Yapının pencere, kapı, kenar ve köşe bölümlerinde çatlama riskini minimize etmek maksadıyla, yapıya uygun şekilde PVC veya Alümin-yum profiller kullanılmalıdır.

 

  taşyünü levha

 

6- Sıva Harcı ve Donatı Filesinin Uygulanması

Megaboard Taşyünü levhalarının yapıştırılması ve dübellenmesi işlemlerinden 24 saat sonra ilk kat yüzey sıvası uygulaması işlemine geçilir. Hazırlanan sıva harcı kurumadan çelik mala yardımıyla, donatı filesi yukarıdan aşağı doğru harç yüzeyine eşit miktarda homojen olarak uygulanır. Birleşim yerlerinde donatı filesi, 10 cm üst üste bindirilerek şekilde uygulanmalı ve 5-6 saat sonra ikinci kat sıva uygulaması işlemine geçilmeli ve her katta ortalama 2mm olacak şekilde uygulanmalıdır.

 

 

  taşyünü levha

 

7- Dekoratif kaplama ve Boya Uygulama İşlemi

Uygulanan sıva harcı ve astar uygulamasının akabinde 7 günlük kuruma süresinden sonra boya ve dekoratif son kat kaplama uygulama-sına geçilir. Dekoratif Sıva, çelik veya plastik mala ile yüzeye uygulanır. Son olarak dış cephe astar ve boya uygulaması işlemine geçilerek uygulama tamamlanır.

 

 

 taşyünü levha

 taşyünü mantolama levhası

 

8- Uygulamaya Yönelik Tavsiyeler

Kullanılacak dış cephe iskelesi, iş güvenliği şartlarını sağlamalı ve uygulamanın kolay yapılmasına uygun bir açıda konumlandırılmalıdır.

Megaboard taşyünü strech hood ile ambalajlandığından, levhaların dış hava etkenlerinden etkilenme olasılığı bulunmamaktadır, fakat ambalajından çıkarılmış levhalar uzun süre dış ortam şartlarına maruz bırakılmaması gerekmektedir.

Nem ve rutubet riski bulunan duvarlarda, nem yalıtımı önlemleri gerçekleştirilmeden taşyünü ısı yalıtım uygulamasına geçilmemelidir.

 

Megaboard Levha Ürünlerimiz:


1- MEGABOARD MBML 90 Yoğunluk Taşyünü Mantolama Levhası

2- MEGABOARD Megaplus 150 Yoğunluk Taşyünü Mantolama Levhası

3- MEGABOARD Taşyünü Mantolama Levhası 120 Yoğunluk

4- MEGABOARD Taşyünü Levhası (30X600X1200)

 

Diğer Levha Ve Ara Ürünlerimiz:

 

1- İzocam Taşyünü Ara Bölme Levha 5 cm 50 Yoğ. (5,76 m²)

2- ODE Evomineral Ara Bölme Levhası 5 cm

3- KNAUF Mineral Plus IPB 039 5 cm Ara Bölme Levhası 60x120 /14.4 m2 (1pkt 20 levha)

4- ALLMAX Polymax M5 Levha Yapıştırıcısı 25 KG

5- ALLMAX Polyfix M4 Levha Yapıştırıcısı 25 kg

6- TEKNO Teknoizofix Isı Yalıtım Levha Yapıştırıcı 25 KG

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.