Mantolama Nedir?

21-03-2022 12:03
Mantolama Nedir?

Mantolama Nedir?

 

Mantolama bir binanın dışarısı ile oluşan herhangi bir temasında, bu temaslı bölgenin dışarıdan gelecek tüm etkilere karşı korunması amacıyla uygulanan bir yalıtım yöntemidir. Mantolama uygulanacak binanın dış yüzeyi yani duvarı, binayı dış etkenlere karşı korumak için tasarlanan polimer bazlı malzemeler ile kaplanır. Dış cephelere uygulanan mantolama işlemleri genel olarak binanın ısı yalıtımı için yapılsa da bu işlem aynı zamanda binayı nem, ses ve yangına karşı da korumaktadır.

 

Mantolama Nasıl Yapılır?

 

Mantolama işlemi gelişen teknoloji ile birlikte yeni binaların birçoğuna henüz inşaat halindeyken yapılmaktadır. Yani son yıllarda yapılmış olan bir binada yaşıyorsanız muhtemelen mantolaması yapılmıştır. Mantolama işlemleri duvarlarda vb. daha birçok noktada uygulanır. Bir usta tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

Mantolama Malzemeleri Yanar mı?

 

Mantolama malzemeleri devlet tarafından belirlenen birçok kalite ve güvenlik standartlarına göre üretilmektedir. Bunlardan bir tanesi de ısı yalıtım levhalarındaki yangın dayanımıdır. XPS, EPS ve Karbonlu EPS gibi yalıtım malzemeler, TS EN 13501-1 standartlarına göre üretilir. Mantolama işlemi sırasında kullanılan tüm malzemeler, kalite standardına göre A sınıfında (Yanmaz ürünler) yer almaktadır. Bu nedenle A sınıfı hiçbir yalıtım malzemesi yangın çıkmasına ya da yangının daha hızlı yayılmasına neden olmamaktadır.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.